Pasta do kanapek z cieciorki

Wybierając się szlakiem pochodzenia hummusu, docieramy aż do pięknego, egzotycznego i bardzo tajemniczego Izraela. Izraelczycy zjadają hummus kilogramami, dlatego na pewno znają tajemnicę jak najlepiej go przygotować. Jedni twierdzą, że najważniejsze są odpowiednio dobrane dodatki takie jak słodka papryka, czosen, buraki czy natka. Jednak prawda jest taka, że to każdy musi wybrać według własnego gustu i smaku. Tajemnicą sukcesu przyrządzania najlepszego hummusu idealnie nadającego się do podania w niewielkiej miseczce, na talerzyku lub do kawałka pieczywa jest jego idealna konsystencja.

 

Doskonale zrobiony hummus musi być gładki bez żadnych grudek, mieć konsystencję kremową i być idealnie wymieszany. Skoro znamy już tajemnicę Izraelczyków na przygotowanie naszej przekąski, należy przejść do jej zrobienia. Gotowanie cieciorki bez namaczania niestety nie będzie najlepszym pomysłem. Jeśli nie mamy tyle czasu, żeby poczekać, aż namoczy się odpowiednio długo w garnku z wodą, możemy skorzystać z gotowych opcji. Na sklepowych półkach dostępnych jest mnóstwo przeróżnych produktów spożywczych, między innymi gotowej już do gotowania cieciorki nadającej się na nasz wymarzony hummus. gotowanie cieciorki bez namaczania jest możliwe, ale zbyt czasochłonne.