Zielona herbata czysta i klarowna moc zdrowia i witalności

Pochodzenie zielonej herbaty-jej produkcja

Napar spożywany z zielonej herbaty jest z lekko parzonych liści rośliny o nazwie Camellia sinensis. Początkowo herbata parzona była tylko w Chinach. Za czasów sprawowania władzy przez cesarza Shennonga w 2737 roku p. n.e.
W kolejnych długich wiekach była ona czczona w wielu innych kulturach oraz tradycjach krajów Azjatyckich. Szczególnie w ciągu ostatnich dwóch dekad (20 lat),jej popularność w dynamicznym tempie wzrosła na Zachodzie Europy.

Sposób podania zielonej herbaty

Zielona herbata jak każda inna powinna być podawana na gorąco oraz parzona przez co najmniej 3 minuty. Można ja podawać, wg propozycji z kawałkiem cytryny, miody, pomarańczy, ale można ją pić także lekko schłodzoną.

Niezwykle właściwości słynnej,,Green Tea,, (Zielonej herbaty)

Naturalna zielona herbata właściwości zdrowotne napoju z niej przyrządzonego to:

-zawiera Antyoksydanty i polifenole: związki zwalczające wolne rodniki w organizmie człowieka;
– wspomagają metabolizm i układ krążenia człowieka
-dodaje energii; na cały dzień;
-uspokaja pobudzony układu nerwowy;
-doskonale odżywienia skórę;
– wspomaga zachować zdrowe kości;
– zmniejsza ryzyko zachorowania na nowotwór: piersi, jajnika, pęcherza, przełyku i prostaty;
-zmniejsza ryzyko wystąpienia cukrzycy poprzez zwiększenie wrażliwość na obecność insuliny (może chronić organizm przed gwałtownymi wahaniami poziomu cukru we krwi człowieka, które powoduje wzrost apetytu);
-wspomaga koncentrację i funkcjonowanie umysłu przez cały dzień.

Napój z zielonej herbaty jest orzeźwiający w smaku, po jej spożyciu- człowiek czuję się o wiele lepiej. W przeciwieństwie do zwykłej, czarnej herbaty, zielona jej odmiana nie powoduje ona zgagi w żołądku, nie powoduje również powstawania oraz osadzania się kamienia nazębnego.